Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för SJÄLENS MUSIK - Otroligt vacker musik för själen - Volym 2
Isbn: 978-91-8993-107-7
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa Konst, musik, teater, film Feelgood
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 1 timme 50 minuter

Ljudbok

SJÄLENS MUSIK - Otroligt vacker musik för själen - Volym 2

av

SJÄLENS MUSIK - Otroligt vacker musik för själen - Volym 2

Denna noggrant utvalda, avkopplande och läkande avslappningsmusik kan användas för stresshantering, avslappning, spa, massage, yoga, meditation, sömn, ångestdämpning, blodtryckssänkning, koncentration, smärtlindring, välbefinnande och mindfulness.

Du kan även använda denna gudomliga helt oöverträffade lugna musik, som går djupt in i själen, för att fördjupa eller bearbeta ditt humör och dina känslor. Musik är ett djupt mänskligt uttryck, och upplevelsen av att lyssna på musik, att känna rytmen och att känna känslor som är knutna till ackordförlopp och sångstrukturer är en del av vårt DNA.

Ljuvlig musik kan ha en djupgående positiv effekt på både psyket och själen, vilket är väl dokumenterat genom forskning och erfarenhet. Här är några sätt det kan vara till nytta:

Stressreduktion: Musik har visat sig minska stressnivåer och främja avslappning, vilket kan leda till en mer balanserad sinnesstämning och ökad välbefinnande.

Förbättrad stämning: Genom att lyssna på ljuvlig musik kan människor uppleva en förbättring av sin stämning och känsla av lycka, vilket kan bidra till att motverka depression och ångest.

Emotionell bearbetning: Musik kan fungera som en kraftfull utlopp för känslor och hjälpa individer att bearbeta och uttrycka sina känslor på ett hälsosamt sätt.

Kreativ inspiration: Många konstnärer och kreativa personer finner inspiration och motivation genom att lyssna på musik, vilket kan bidra till att stimulera kreativitet och produktivitet.

Den mest effektfulla aspekten av musikterapi är det unika sätt som det kan hjälpa oss att utöka vår känslomässiga medvetenhet. Lugn musik förstärker känslor och kan påskynda processen att bearbeta eller normalisera undertryckta känslor. Låt vårt urval av lugn musik bära dig, oavsett om du är stressad, lycklig, ledsen, arg, fokuserad, nostalgisk, kärleksfull, irriterad, uttråkad, optimistisk eller trött.

Fördjupa eller bearbeta dina känslor med underbar (ljuv) avslappningsmusik, ljudvågor och naturljud. Den lugna musiken kommer att förbättra ditt humör, din livskvalitet och din självkänsla. Få fram lyckokänslor genom en höjning av dina dopamin-, serotonin- och oxytocin-nivåer. Oavsett ditt humör just nu och oavsett om du letar efter lugn musik som hjälper dig att varva ner på kvällen, meditera på morgonen eller njuta i badkaret, så har vi försökt att täcka upp för dig. Ta del av våra val av den mest underbara och avkopplande musik som världen har att erbjuda. Vi vet att musiksmak kan variera från person till person och att musiksmaken kan, även hos en enskild person, ofta förändras under en livstid. För många kan även självuppfattningen vara nära förknippad med musikalisk preferens. Musiken som vi människor gillar anpassar sig också ofta till de speciella "livsutmaningar" vi möter i olika skeden av våra liv. Oaktat detta synes forskningen vara ense om att det i alla åldrar finns ett behov av lugn, avslappnande, känslosam musik.

Musiken i denna volym tillhör kompositören Sergey Chekalin. Musiklicens: författarens musik av Sergey Chekalin distribueras under licensen "Creative Commons-Attribution 4.0 International", med tillstånd av upphovsrättsinnehavaren.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone