Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för När regnbågen exploderade och tomten dog
Isbn: 978-91-7226-767-1
Förlag: Bokförlaget Opal
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare: Alice Sjöberg Brise
Length: 2 timmar 29 minuter

Ljudbok

När regnbågen exploderade och tomten dog

Magnolia har en hemlighet. En stor hemlighet. Vi snackar Area 51 och förklädda utomjordingar som står bakom kassan på Ica och säljer Trisslotter och energidricka till småbarn. Magnolia är kär. Inte i Sixten med det långa håret, Hugo på Vallgatan eller Frejas storebror Anton. Faktiskt inte i någon kille alls. För hon är kär i Astrid.   

Magnolias mamma bor i USA och har skickat en peppdagbok som räknar ner till jul. Peppdagboken är den enda som får ta del av Magnolias tankar och hemligheter. Vad kommer folk tycka om de får veta att hon gillar tjejer? Kommer de tycka att hon är konstig? Onormal? Eller till och med äcklig? Allt hon drömmer om är ett Flickvännerna levde lyckliga i alla sina dagar -slut. Men det är väl inte så troligt? Eller?  

Med värme och humor porträtterar debuterande Annelie Adamsdotter den pirriga första kärleken och de första stegen i en ung tjejs identitetsskapande. När regnbågen exploderade och tomten dog är en efterlängtad bok om rädslan att sticka ut och längtan efter att kunna vara sig själv.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone