Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Glenn Hysénklass
Isbn: 978-91-8988-505-9
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare: Håkan Söder
Length: 2 timmar 45 minuter

Ljudbok

Glenn Hysénklass

För en yngre generation är Glenn Hysén känd från dokusåpor och reklamfilmer, men den här boken handlar om fotbollsspelaren Glenn Hysén. Stefan Thylin har skrivit berättelsen om hans makalösa resa från ängen i Kyrkbyn på Hisingen till Wembley och Anfield, en fascinerande och imponerande karriär. Det var inte många som trodde att han skulle platsa i Allsvenskan. Han är för långsam och oteknisk, tyckte kritikerna och tvivlarna. 

Glenn blev lagkapten i IFK Göteborg, landslaget och Liverpool. Han vann SM-guld och UEFA-cupen och blev ligamästare i England. Han fick Guldbollen två gånger och är invald i svensk fotbolls Hall of Fame. Glenns insats i VM-kvalet mot England på Wembley 1988 är en klassiker. Det var då ett nytt begrepp skapades: Hysén-klass. Bättre än världsklass, alltså. 

”Det var en uppvisning av Europas bäste försvarsspelare,” sa Englands förbundskapten Bobby Robson. Hur kunde en kille som inte ansågs vara en talang nå sådana framgångar? ”Talang är att ta vara på det man är bra på och i det avseendet var Glenn världsbäst”, säger hans gamle lagkamrat i IF Warta, Stefan Andersson. ”Han var en fantastiskt bra försvarsspelare som gjorde sina medspelare bättre”, tycker Torbjörn Nilsson, Glenns egen favorit.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone