Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för När festen är över: Stoisk kognitiv beteendeträning vid alkoholbrukssyndrom (SKBT)
Isbn: 978-91-8983-506-1
Förlag: Media 24 / Digibook
Kategori:
Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juli 2023

E-bok

När festen är över: Stoisk kognitiv beteendeträning vid alkoholbrukssyndrom (SKBT)

Har du en önskan om att sluta dricka alkohol men inte lyckats hitta vägen ut ur ditt beroende?

Att vara galet förälskad är det mest underbara som finns. Men när din största kärlek är en destruktiv kemisk livspartner som successivt bryter ner hela din tillvaro är det hög tid att gå skilda vägar. För dig som är beroende av alkohol och vill sluta dricka är det en ständig kamp att göra slut med flaskan. Kanske har du försökt att sluta dricka på egen hand eller genomgått olika terapier och behandlingar men ingenting hjälper. Du har inte hittat tillräckligt verkningsfulla redskap för att stå emot när din kemiska vän kallar och törsten sätter in. Tyvärr är det alltför ofta som du kapitulerar och ger upp ditt sökande efter nykterheten till förmån för berusningen. Du upplever att du inte har något annat val än att leva kvar i den dysfunktionella kärleksrelationen som leder till en etisk och moralisk upplösning.

Det finns en väg ut ur dina svårigheter!

Det du med ett alkoholberoende behöver förstå är att det inte räcker med att bara sluta dricka. Du behöver undanröja anledningarna till att du dricker och hitta en ny kärlek som ersätter det som alkoholen ger dig. I den här boken möter du olika beroendepersonligheter och får lära dig varför det är så svårt att permanent sluta dricka, och framför allt vad du kan göra åt det. Här presenteras den grekisk-romerska stoiska filosofin och hur den kan vara till hjälp för dig att avhålla dig från att dricka när längtan efter alkoholen blir för stark. Men framför allt ger den stoiska mentala inställningen dig möjligheten att bygga upp och leva det liv som du vill ha. När du väl har byggt upp en tillvaro som ersätter kärleken till alkoholen finns det ingenting som kan få dig att falla tillbaka i armarna på din kemiska kärlek.

Kai Cravelin är Legitimerad psykoterapeut med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (KBT). Efter att själv tagit sig ur sina egna svårigheter med beroende har han sedan början av 2000-talet arbetat med behandling av psykisk ohälsa. Kai har förutom sitt kliniska patientarbete varit verksam som chef och behandlingsansvarig på olika behandlingshem. Under åren har han även utvecklat modeller för behandling och parallellt utbildat och handlett vårdpersonal.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone