Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Personrån och dess Konsekvenser
Isbn: 978-91-8973-990-1
Förlag: Media 24 / Digibook
Kategori:
Barn & Ungdom Samhälle & politik Psykologi
Tillgänglig sedan: juni 2023

E-bok

Personrån och dess Konsekvenser

Detta projekt började med en djup längtan efter att hjälpa de unga människor som nu i accelererande fart drabbas av personrån. Det som jag själv har utsatts för. Tidigt så förstod jag dock att ett rånoffer förmodligen inte är mottaglig för att läsa om detta. De ägnar nog större delen av sin vakna tid till att fly från de sinnesbundna minnen som lamslår och torterar dem. 
Jag vill nu tro att deras anhöriga lever i en skitstorm av precis allt som Inte skulle drabba deras avkomma. I de flesta fall, ett barn som blev till genom passion och en djup längtan till att med guds nåd få axla rollen av att bli förälder till ett människobarn.
Jag fick tänka om. Nu har jag skrivit denna bok som ett diskussionsunderlag där jag framställer mina tankar i kring personrån och kriminalitet över lag. På sätt och vis så är vi ju alla offer genom den kollektiva rädsla och den avsky detta framkallar. Samt den vrede som väcks genom politikernas och polisens beredning som skapat problemen, och deras påtagliga oförmåga att lösa detsamma. Vi sviker barnen, dem som vi har till uppgift att skydda.
Den här boken har som mål att få dig som läsare att vidga tolkningsföreträdet gällande personrån och kriminalitet i stort. Helt enkelt tänka nytt. Mycket av informationen kan säkert vara provocerande. Jag kommer att belysa brustet föräldraansvar. Jag kommer att berätta om de konsekvenser som vi redan nu ser. Samt hur dessa konsekvenser kommer att straffa oss för lång tid framåt. För de flesta av oss; minst under det som återstår av vår livsresa. Sedan så kommer jag ge dig en helt ny bild av gärningsmannen. Vitt skild ifrån den bild vi får av vår statliga media.
I Sverige har vi fostrats till ickevåld. Våld är ju något som sjuka och defekta människor ägnar sig åt. Vi är ju mer civiliserade. Det fungerar tyvärr väldigt dåligt när man möter en galen idiot som angriper någon just för att chansen att möta ett motangrepp är minimalt. Här vill jag gärna också poängtera den spännande företeelsen att gärningsmannen i processen för att råna en medmänniska på en mobiltelefon Aldrig själv saknar en mobiltelefon. Nej, gärningsmännens egna mobiltelefoner används tvärtom som ett vapen i själva personråns situationen. Anledningen till att detta inte belyses vill jag gärna höra någon ansvarig politiker försöka förklara. 
Det krävs ändå en djupare form av inre konflikt för att välja att bli kriminell och behandla människor på sätt som man inte accepterar att bli behandlad själv. Det är nu uppenbart att vissa förövare har så låg kontakt med konsekvenserna av deras handlingar att de med all tydlighet visar tecken på djup psykisk sjukdom. Detta är dock en sjukdom som på intet sätt friskriver dem ifrån skuld. I min värld så har man då gjort ett aktivt val som utesluter rätten att vistas i det offentliga rummet. Man behöver låsas in på obestämd tid tills man har kommit till insikt.
Den här bokens innehåll bygger på flertal års erfarenhet som Kriminalvårdstjänsteman samt vårdare inom Psykiatrin. Till detta flera års erfarenhet inom arbetsrehabilitering med människor som fått hjärnskador av våld samt rena skottskador mot huvudet.
Till detta så räknas otaliga års studier av psykologi, sociologi, kriminologi samt coaching.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone