Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Brinnande kåk
Isbn: 978-91-8969-908-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Brinnande kåk

Sam är kickad från fotbollslaget, det som var tänkt som hans biljett från Husby, förorten där han inte passar in. I brist på annat hänger han med den gängkriminella Karim, något han kommer att få ångra djupt.

Jonas råkar korsa Sams väg en utekväll, och utsätts för misshandel av Sams sällskap Karim varefter han postar ett olämpligt "rasistiskt" inlägg på Facebook. I skolan på PK-fästet Södermalm känner han sig alltmer utpekad och isolerad på grund av inlägget. I depressionen letar han sig in i mörkret på Flashback där han knyter nya bekantskaper med människor som han motvilligt förstår är nazister.

Zakaryia flyr vistelselandet Iran för att ta sig till Sverige, men tappar bort sin lillebror Hussien någonstans på vägen. Han lovar att aldrig mer synda om Hussien hittas levande. På asylboendet måste han snart konfrontera den krigsskadade Alireza vars beteende blir alltmer labil efter att han misshandlats av ett gäng nazister på plattan.

"Brinnande kåk" är en gripande berättelse om tre livsöden som vävs samman på ett sätt som ingen kan förutse. Det handlar om högaktuella ämnen som bilbränder, social oro och gängkriminalitet, om högerextremism och omvänd rasism. Det är en skarp skildring som speglar den ökande polariseringen i dagens Sverige där vi ständigt anklagar varandra för rasism, kriminalitet och intolerans, där fördomar förvandlas till självuppfyllande profetior. Rouzbeh Masarrat gestaltar den perfekta stormen som kryper sig allt närmare. Frågan är om vår räddning är en tragedi. Först då blir det kanske dags för försoning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone