Jump to content
The library informs: OBS! På grund av att alla kanske inte kan ta sig till biblioteken i samma utsträckning just nu så utökas antalet böcker du kan låna per kalendermånad till 10.
Cover for Livet som blev mitt
Isbn: 978-91-8946-892-4
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: October 2021
Narrator: Veronica Kurba
Length: 7 hours 20 minutes

Audiobook

Livet som blev mitt

"Jag kommer inte överleva, hinner jag tänka innan jag ser att han inte är färdig utan går med bestämda steg mot mig. Hans blick är svart. Det är som om han inte ser mig eller vet vad han gör längre. Jag tänker inte, jag bara reser mig hastigt upp för att komma undan och börjar springa mot toaletten…"

Emelie växer upp i Brandbergen, tillsammans med mamma, pappa och tvillingsystern Rebecka. I en verklighet fylld av alkohol och våld försöker Emelie navigera sig genom en tillvaro som är skrämmande och hotfull och som när som helst kan försätta henne i omedelbar livsfara.

En dag tar Emelies liv en fasansfull vändning där konsekvenserna av mamma och pappas drickande förändrar hela familjens liv för alltid. Helt utan kontroll försöker hon hantera en värld fylld av hot, våld och skräck.

Livet som blev mitt är en roman som bygger på verkliga händelser och som drabbar läsaren med kraft. Hur hanterar ett barn en vuxenvärld som sviker? Vem kan man lita på och kan man verkligen bryta alla mönster och bygga ett annat liv? Och största frågan av de alla, kan man förlåta?

Petra Olsson är 45 år och jobbar vanligtvis som sjuksköterska. Hon bor i Småland tillsammans med sin familj. Detta är hennes debutroman.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone