Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Den döde i Barentsburg
Isbn: 978-91-8914-548-1
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: Fanny Siltberg
Length: 10 timmar 38 minuter

Ljudbok

Den döde i Barentsburg

I ett förfallet hus möts ett par. Platsen är den ryska gruvstaden Barentsburg på Svalbard. De har mötts på detta sätt i flera år. De äter kakor, dricker te, avslutar kvällen med en vodka och återgår sedan till sina liv. Detta är deras fristad. Men den här kvällen kommer mannen aldrig tillbaka hem.

När de norska myndigheterna i Longyearbyen nästa dag mottar ett meddelande om att den inflytelserika fackföreningsledaren Vanja har påträffats död i gruvområdet, skickas sysselman Knut Fjeld ut för att undersöka fallet. Men vad som borde ha varit en rutinmässig uppgift och en dagstur blir för Knut en oväntad nedstigning i ett främmande samhälle. Där måste all kommunikation ske genom en rysk tolk och han får känslan av att något ligger dolt bakom de vänliga leendena. Knut ska snart känna sig ensam, fångad och förföljd.

Intresset för Monica Kristensen kriminalserie om sysselmannen Knut Fjeld på Svalbard växer snabbt. Efter lysande kritik i hemlandet publiceras hennes böcker nu i Tyskland, Frankrike, Australien, Italien, Nya Zeeland Tjeckien, Nederländerna och Danmark.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone