Jump to content
The library informs: OBS! På grund av att alla kanske inte kan ta sig till biblioteken i samma utsträckning just nu så utökas antalet böcker du kan låna per kalendermånad till 10.
Cover for Mörk Labyrint
Isbn: 978-91-9865-121-8
Publisher: Boxi Förlag
Category:
Crime & Mystery Romance
Accessible since: December 2020

E-book

Mörk Labyrint

Tre ungdomar träffas på Kreta. Två av dem är syskon men den tredje, Susanna Mark, är en ung tjej från Helsingborg som reser ensam. Under mörka kvällar lär de känna varandra och lockas av friheten och havet, Kreta är en ö där de gärna vill stanna för alltid.
Tjugofem år senare befinner sig Susanna i en villa med blodiga händer och ett mordvapen framför sig. Efter att ha levt ett liv på Kretas stränder med sjukdom och alkohol kommer hon inte ihåg vad som hänt under mordnatten. Hennes advokat, Nini Alvanos, gör allt för att hjälpa till. Hon är övertygad om Susannas oskuld och tar hjälp av Nikos Tityas, den lokale kriminalkommissarien. Nikos faller hjälplöst för den vackra advokat Alvanos och dras in i en historia som har kopplingar till en svensk sekt. Tillsammans söker Tityas och Alvanos svar hos de två andra ungdomarna som också blev kvar på Kreta. Kan de hjälpa Susanna från ett liv i grekiskt fängelse? När Susanna flyr får det stora konsekvenser och en jakt över Kretas kust och hav tar fart. 

Damos Dimitri tar läsaren med till ett Kreta med trånga basarer och charmfulla tavernor. Han skriver med stor värme för Grekland men också med kritisk blick på ett land som svikit invånarna och som hamnat i djup ekonomisk kris.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone