Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Vi barn i Underlandet
Isbn: 978-91-8818-794-9
Förlag: Ebes förlag
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Vi barn i Underlandet

Vi barn i Underlandet, en verklighetsbaserad roman om misshandel, incest och psykvårdens dåliga bemötande och förståelse.

Redan som ett litet barn invaderas Anna (Ellen) till kropp och själ av en pappa som är psykopat och incestutövare. Ständigt lever hon med förtäckta hot och känslomässig utpressning. Med tiden blir övergreppen allt mer brutala. Till slut blir Anna så desperat och ångestfylld att hon vid tolv års ålder försöker ta sitt liv och på så vis hamnar hon i barnpsykatrins händer.

Efter att ha räddat sig undan pappans övergrepp vistades Anna på behandlingshemmet som hon senare kom att kalla Hell Hotell. Hon skildrar en del av samhället som sällan beskrivs - en psykvård som åter traumatiserar, med dysfunktion i vården som följer på dysfunktionen i hemmet.

I boken skildras också en nära men hårt prövad systerrelation, för hur smärtsamt är det inte för den anhöriga som måste stå bredvid, för syskonet, som själv är maktlös? I dysfunktionella konstellationer är alla drabbade, och alla har varit smärtfyllda barn som förtjänar att läka och bli fria. Denna bok handlar om alla oss - Vi barn i Underlandet

Boken vill även bredde kunskapen om vad trauma och sexuella övergrepp gör mot en människa och samtidigt skildra de små och stora ting som gör livet värt att leva. Den vill också visa att minnena av övergreppen är svåra men att man kan läka. Denna bok vill ge hopp åt alla drabbade och insikt till de som arbetar med barn och ungdomar.



Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone