Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Koll på AI
Isbn: 978-91-7987-166-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Måns Westling
Length: 34 minuter

Ljudbok

Koll på AI

Datorer med artificiell intelligens, AI, är tränade att härma människors sätt att lära sig saker och ta beslut. AI har utvecklats för att det kan hjälpa oss att hitta sjukdomar, stötta soldater i krig, hjälpa oss i vardagen och mycket annat praktiskt eller roligt. Men AI-system kan vara farliga om de används på fel sätt. En del tror att vi redan år 2045 har skapat en dator som är lika smart som alla mänskliga hjärnor tillsammans. Det kan låta skrämmande.

Faktaserien "Koll på" ger utrymme för lite längre och mer djupgående fakta. Böckerna är rikligt illustrerade i färg och svartvitt. Svåra ord förklaras i marginalen, faktarutor ger extra och roliga fakta. Böckerna har innehållsförteckning och register. De här böckerna är lämpliga att använda både i undervisning, som bredvidläsning i skolan och för dem som gärna läser lättlästa faktaböcker. Serien är framtagen för högstadiet men passar också väl för äldre läsare, liksom för de läsare som vill ta steget från böckerna i serien "Fakta om ..." till en lite större utmaning


Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone