Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för På prärien
Isbn: 978-87-2619-701-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil Romantik
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

På prärien

Professor Erik Hjelm lämnar Uppsalas trygghet för att skapa sig en ny tillvaro i Amerika under slutet av 1800-talet. Han har tilldelats en lärartjänst i en ny bosättning ute på den amerikanska prärien, där han och hans fru ska skapa sig ett nytt liv. Paret Hjelm är ute efter ett äventyr, men i verkligheten blir inte deras nya liv som de tänkt sig. Deras ankomst stör bosättningens vana mönster, och deras eleganta kläder står i stark kontrast med det hårda arbete som vardagslivet innebär. Ska paret Hjelm och deras grannar lyckas sätta den gamla världens privilegier åt sidan för att kunna leva den amerikanska drömmen?

"Fru Hjelm stod midt på golfvet och blott stirrade på de hvita väggarna. Det fanns icke mycket annat att se på. En säng, två rottingstolar och den kolossala, ytterst grant förnicklade kaminen med hornrutor var ungefär det hela. Hennes egen behagliga figur, iklädd modern resdräkt med hög turnyr och snäfva ärmar, tog sig så komisk ut, där hon stod, att hennes man brast ut i skratt."

Hilma Angered-Strandberg (1855-1927) var en svensk författare. Åren 1888 till 1894 vistades hon i Amerika och skrev ett flertal korrespondenser hem till Sverige för Göteborgs Handelstidning. På världsutställningen i Chicago 1893 var hon ansvarig för Handarbetets Vänners utställning och var GHT:s korrespondent från Chicago. Hon gjorde åren 1904–1912 långa studieresor till Schweiz och Italien, varifrån hon rapporterade hem till flera tidningar och tidskrifter i Sverige.

Hon debuterade i bokform med diktsamlingen I dur och moll 1886 och den kom att följas av talrika novellsamlingar och romaner som hon skrev under nästan fyrtio år. Hennes resor gav ofta inspiration till fascinerande romaner och reseberättelser. En av föregångarna till Vilhelm Mobergs Utvandrar-svit.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone