Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Mot en mörkgrön kuliss
Isbn: 978-91-8853-380-7
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Mot en mörkgrön kuliss

Som son till en skogsbonde låter sig Holger Flygt förföras av stadens locktoner. Han tar värv som uppköpare för ett av de stora skogsbolagen och märker snart att hans verbala förmåga gör honom som klippt och skuren för jobbet. Med brännvinet som resesällskap kuskar han runt i byarna och köper skogsmark av ovetande bönder. Hans framgångar leder till ett raskt inträde i stadens societet och när han förälskar sig i en ung kvinna vid namn Maria, är hans lycka gjord.
Skogsbolagens allt sämre rykte efter den famösa Bagg­bölerättegången får dock Holger att börja grubbla över framgångarnas baksida och när han på nära håll tvingas uthärda en fattigbondes misär sätts hans moral på prov.
När Maria plötsligt en dag försvinner börjar Holger nysta i sin kärestas liv och det visar sig snart att hon inte är den hon utgett sig för. Skakad upptäcker Holger att han befinner sig mitt i en maktkamp som utspelar sig med den ständigt närvarande barrskogen som mörkgrön kuliss.

Mot en mörkgrön kuliss är en historisk roman som utspelar sig i Sundsvallstrakten under träpatronernas stor­hetstid i mitten av 1800-talet.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone