Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Om du håller mig hårt
Isbn: 978-91-5193-015-2
Förlag: Boxi Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom Unga vuxna Medicin & hälsa 15+ Romantik
Tillgänglig sedan: september 2019
Uppläsare: Karin Svärd
Length: 5 timmar 47 minuter

Ljudbok

Om du håller mig hårt

Bill är killen som har allt i sitt liv. Han är uppväxt i Stockholm, på Lidingö med goda livsvillkor, han har aldrig saknat någonting. Duktig på idrott och framgångsrik med studier fortsätter han sin bana framåt genom att börja på Handelshögskolan. Men en kväll förändras allt då han är ute på krogen tillsammans med vännerna Axel och Måns. Bill tar ett kliv ut i gatan som får fruktansvärda konsekvenser. Han blir påkörd av en taxi och ådrar sig en traumatisk hjärnskada. Nu börjar en långsam rehabilitering. Bill får hjälp att börja på folkhögskola men känner inte att han passar in bland funktionshindrade, han som var så duktig på allt, han som hade koll på läget. Ingenting fungerar. Han har tidsglapp, hallucinationer och en känsla av förlamning. 
På skolan lär han känna Cassandra. Bill retar sig på hennes glada humör och hennes fluffiga prylar. Hetsad av omgivningens förväntningar pushar han sig själv att rehabiliteras allt snabbare men sjunker samtidigt djupare ner i depressionens makt.


Om du håller mig hårt är en roman om ungdom, kärlek och hjärnskada. Den utspelar sig vid sjön Vättern.
Författaren Karin Svärd har tidigare publicerat ungdomsromaner om utanförskap och funktionshinder. Detta är hennes fjärde roman där hon lämnar fantastikens värld och skriver en mer realistisk ungdomsroman. Karin är uppvuxen vid Vätterns södra spets och har länge fascinerats av den stora sjön. För att kunna skriva boken har hon läst in sig på hjärnskador samt använt sin personliga erfarenhet som anhörig till funktionshindrad. Boken är skriven i syfte att skapa förståelse för hur det är att leva med en hjärnskada.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone