Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Vänner och Facebook
Isbn: 978-91-7723-806-5
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019
Uppläsare: Helena Gripe
Length: 19 minuter

Ljudbok

Vänner och Facebook

Det är kvällen innan Simon ska börja på skolan Norrängen, där han ska gå en kurs om datorer och internet. Simon är nervös. Det är nästan så att han ångrar sig, för det är så mycket han är rädd för. 

Simon är 27 år och bor på gruppboendet Loket. Han går på daglig verksamhet, men är trött på det. För Simon har en dröm: han vill gå i skolan igen. Ända sedan han gick ut gymnasiesärskolan har han längtat tillbaka till skolan, för han älskar att få vänner och lära sig nya saker. Med lillebror Filips hjälp söker han till Norrängen, och han kommer in! Och nu är det alltså dags att börja på skolan. 

Vänner och facebook är den andra boken i Åsa Storcks serie om Simon som längtar efter att få fortsätta att utvecklas på egna villkor. Fredrika Ottossons varma och tydliga illustrationer underlättar läsningen, och serien väcker frågor om det livslånga lärandet, som inte är lika självklart tillgängligt för alla. 

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone