Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Alla kan läsa - Nya rön om dyslexi
Isbn: 978-91-9847-321-6
Förlag: Moonlight Health Publishing
Kategori:
Pedagogik Unga vuxna Medicin & hälsa Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: juni 2018
Uppläsare: Hjördis Ahlin Boström
Length: 1 timme 41 minuter

Ljudbok

Alla kan läsa - Nya rön om dyslexi

Alla kan läsa – Nya rön om dyslexi

Allt fler barn går ut grundskolan utan att ha lärt sig läsa och skriva ordentligt. När skolan misslyckas att lära barn att läsa har föräldrar istället valt att söka hjälp utanför skolan och upptäckt att sådan hjälp är både snabb och effektiv. Med motorisk träning, reflexintegrering och ljudstimulering har många barn snabbt förbättrat sin läs- och skrivförmåga så att de kan hänga med i skolarbetet.

Dr Blomberg har sedan 1985 hjälpt många barn att komma igång med läsningen eller att övervinna sina läs- och skrivsvårigheter med enkla motoriska övningar, så kallad Rytmisk rörelseträning, och reflexintegrering. Metoden använder enkla helande rörelser som stimulerar hjärnans och nervsystemets förmåga att förnya sig.

I de fall de primitiva spädbarnsreflexerna förblir aktiva kan barnet få problem med bland annat motoriken, synen, artikulationen, och uppmärksamheten. Med de speciella motoriska övningarna får barnet hjälp att integrera dessa reflexer och visuella, fonologiska och uppmärksamhetsproblem kan på så vis åtgärdas. Barnet får på så sätt möjligheter till en naturlig läsinlärning och automatisering av läsprocessen. Enligt dr Blombergs erfarenhet, blir så gott som alla barn med läs- och skrivsvårigheter som gör denna träning, goda läsare, oftast redan inom ett år.

Med den här skriften vänder sig dr Blomberg till föräldrar, lärare och skolledare för att presentera en realistisk och hoppfull syn på läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och hur de kan avhjälpas. En metod som har så bra resultat borde snabbt sprida sig och användas ute i skolorna. Varför så inte är fallet får vi också svar på i denna ljudbok.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone