Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna
Isbn: 978-91-7545-594-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: juni 2017
Uppläsare: Figge Norling
Length: 11 timmar 51 minuter

Ljudbok

Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna

Pink Floyd har sålt över 100 miljoner album och uppträtt inför miljontals människor. Trots detta har de enskilda medlemmarna förblivit förvånansvärt anonyma.
Bengt Liljegren presenterar här den nakna och inte alltid så smickrande historien om Pink Floyd från starten som coverband 1965 till den bejublade återföreningen vid Live 8-galan 2005 inför två miljarder tv-tittare.
Och det är en story som rymmer långt mer än bara konstnärliga landvinningar: Den destruktiva rivaliteten mellan den diktatoriske basisten Roger Waters och den flegmatiske gitarristen David Gilmour. De nedtystade turerna om hur organisten Richard Wright sparkades ur bandet, men ändå fortsatte att medverka på konserterna. I berättelsens fokus står kulthjälten Syd Barretts gripande öde. Sångaren och låtskrivaren som blev den psykedeliska rörelsens ikon: vacker, genialisk, men redan kort efter genombrottet sparkad ur gruppen och förklarad psykiskt otillräknelig.
Med en musikers sakkunskap och en historikers precision skildras gruppens spännande och kontroversiella historia av Bengt Liljegren – välkänd författare till biografier om Adolf Hitler och Karl XII och tidigare medlem i legendariska rockband som Garbochock och Underjordiska Lyxorkestern.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone