Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för e-Kultur: Tankar om kultur och okultur i vår tid
Isbn: 978-91-7569-448-1
Förlag: Books on Demand
Kategori:
IT & teknik
Tillgänglig sedan: januari 2017

E-bok

e-Kultur: Tankar om kultur och okultur i vår tid

Vart bär samhället iväg? Våra liv präglas alltmer av IT. Det är smarta telefoner, datorer, datorer och åter datorer! Innebär detta en bättre och skönare värld? Är det i stället sista steget mot den slutgiltiga undergången? Boken ger röst åt en grupp internationella masterstudenter. De delar med sig av sina synpunkter på dessa viktiga frågor.

Blir studenterna dummare och dummare? Blir universiteten allt mindre akademiska och humboldtianska? Utgör s.k. distansundervisning sista spiken i kistan? Två ärrade universitetslärare ger här sin syn på saken. De vill inte direkt motsäga den generella trenden men de visar att det kan finnas positiva undantag. Förutsättningarna måste dock vara de rätta. Studenter är dessutom aldrig dummare än vad systemet gör dem.


S C Holmberg är tekn. dr. från Kungl Tekniska Högskolan (KTH) och professor emeritus i informatik. Han har 30+ års erfarenhet av akademisk forskning och undervisning. Vid sidan om övergripande programansvar har han främst undervisat om praktisk tillämpning av olika designmetoder och systemisk problemhantering. Han har också handlett ett stort antal examensarbeten. Strax före utpensioneringen från universitetet fick han utveckla och genomföra en kurs med en helt ny och ovan inriktning. Det blev  plötsligt fråga om att på ett teoretiskt plan förstå, förklara och diskutera. Denna kulturkrock kom dock att visa sig bli en mycket lärorik och ögonöppnande upplevelse. 

A M Håkansson är docent i informatik vid Stockholms Universitet. Hon har lång erfarenhet  från såväl akademiska ledningsuppdrag som forskning och undervisning. Hon har främst ansvarat för kurser i informationssystem­design och informationsstrategi.  Hennes kurser har alltid haft en ingenjörsmässig och praktisk inriktning. Målet har varit att studenterna skall utveckla en förmåga att skapa och praktiskt realisera informationsteknologiska artefakter.  Endast marginellt har det gällt att på ett teoretiskt plan förstå, förklara och diskutera. Strax före utpensioneringen från universitetet fick hon dock utstå något av en kulturkrock. Hon kom att få utveckla och genomföra en kurs med just denna senare inriktning. Detta kom dock, som boken visar, att falla ut som en mycket lärorik och ögonöppnande ny erfarenhet. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone