Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Solens sista strålar
Isbn: 978-91-8788-560-0
Förlag: Ordfront Ljud
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2015
Uppläsare: Mats Eklund
Length: 11 timmar 2 minuter

Ljudbok

Solens sista strålar

"Den gröna Pajeron balanserade på kanten mot avgrunden. Det tunga fordonet hade förvandlat de unga akaciorna i slänten till ett knippe brutna tändstickor och lämnat djupa spår i den röda jorden.”

En politisk tjänsteman hittas brutalt avrättad i Nairobi, Kenya. Polisen avfärdar det som en car-jacking som gått fel.

I Strängnäs får Per Strand en chans som han aldrig kunnat drömma om. Han erbjuds att bli chef för en polisutbildning i Nairobi. Väl på plats får han snart kontakt med den sargade polisinspektören David Lokot, och innan någon av dem hinner blinka börjar kulorna vina genom luften. De famlar i blindo i den våldsamma staden där ingen riktigt verkar gå att lita på, men kanske är det just deras nyvunna vänskap som kommer att rädda livet på dem och leda dem rätt.

Samtidigt sörjer Fredrik Gransjö sin far som plötsligt avlidit, och utan att han riktigt vet varför tycks han ha förlorat sin plats i världen. För att bryta sorgen tar han med sig familjen och besöker Per i Nairobi.

I Stockholm planeras en prestigefull östafrikansk konferens. När Säpo meddelar att det finns tecken på att terrororganisationen Al Shabaab planerar för en attack väljer utrikesministern att blunda. Och visst hänger allt ihop, precis som Per börjat misstänka. Frågan är bara om det går att avvärja katastrofen som väntar.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone