Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: OBS! Antalet böcker du kan låna per kalendermånad är 5.
Omslagsbild för Råttornas vinter
Isbn: 978-87-1197-868-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2018
Uppläsare: Dan Bratt
Length: 8 timmar 26 minuter

Ljudbok

Råttornas vinter

'Och när det blev som kallast på vintern gick råttorna ner i kulvertarna och gångarna men de anföll honom aldrig när han låg där nere. När han hittades såg man i alla fall inga märken efter bett i hans ansikte eller på händerna. De som bar bort honom sade att det var konstigt egentligen att råttorna hade lämnat honom i fred.'

Walter Olsson har fått en diagnos som för honom är en dödsdom. Han har inte långt kvar, och börjar tänka över sitt liv innan det är slut. Efter att ha mött en ung prostituerad flicka så ser han en chans att göra skillnad, han försöker hjälpa henne till ett bättre liv men dras istället ner till Stockholms undre värld. I kulvertarna, tunnlarna och skyddsrummen under staden där de utslagna bor tillsammans med råttorna. Han försöker hjälpa de utslagna som bor där, men våldet finns alltid nära till hands under råttornas vinter.



Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone